You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Campagne

Waarom zou je afval op straat gooien? Hou het gewoon even bij tot je aan een vuilnisbak komt. Geef toe, da’s toch echt geen moeite.

Wat is zwerfvuil!

Zwerfvuil is klein afval dat we nonchalant of zonder er bij stil te staan weggooien. Op straat, in de berm, of in een park waar we het vaak achteloos achterlaten. Sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, blikjes, plastic flesjes, tickets, papieren zakjes, kranten, tijdschriften, je kent het… Al die vele stukjes zwerfvuil samen, maken dat straten en buurten vuil ogen. Je afval in de vuilnisbak gooien, doe je dus niet alleen voor jezelf maar ook voor alle andere mensen in je buurt. Een propere buurt is prettiger voor iedereen.

Wie is indevuilbak.be

Indevuilbak is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil. Indevuilbak is een samenwerking van de OVAM, Fost Plus en je lokale overheid. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De lokale overheden zijn dan weer verantwoordelijk voor de openbare reinheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (vvsg). De OVAM ten slotte is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen.

Ik doe mee!

Je ziet het liever netjes? Laat dat dan aan zoveel mogelijk mensen weten. Wij hebben hebben een heleboel hulpmiddelen klaarliggen om je daarbij te helpen. Standaard of gepersonaliseerd. Kies maar.

We rekenen ook op jou!

Vraag hier je gratis affiches en promomateriaal en sensibiliseer zo veel mogelijk mensen in jouw buurt.

Bestellen

Ik pik het niet, ik pik het op!

Houden jij en je vrienden je buurt spic en span? Laat het iedereen weten, en claim je plek!

Claim je plek

Wij steken de handen uit de mouwen met onze vereniging of bedrijf!

Goede communicatie is het halve werk! Maak hier je eigen affiche en bestel een originele indevuilbak-zak voor elke vrijwilliger.

Maak je eigen affiche

Ik organiseer wat in mijn gemeente!

Vraag hier gratis al het materiaal dat je nodig hebt voor een stevige opruimactie, speciaal voor gemeentes. En je vindt er ook promomateriaal zoals beachvlags, bermborden en verfsjablonen - om maar wat te noemen.

Bestellen